Wat kan ik aan duurzaamheid doen als…

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail

Nieuws

Week van de duurzaamheid flyer
Van 8 tot en met 16 oktober 2021 is het de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam. Ontdek hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie.
Zonnepanelen in een zonnebloemveld
Afgelopen jaar besloot de gemeenteraad om als pilot - onder voorwaarden - derden de ruimte te geven voor het ontwikkelen van een zonneveld van maximaal twee hectare.
Afbeelding nieuws energiestrategie
De Noord-Veluwse gemeenteraden, Provinciale Staten en het waterschap hebben de Regionale Energiestrategie (RES) vastgesteld en op 9 juli aangeboden bij het Nationaal Programma RES. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Noord-Veluwe. In de RES staat hoe de regio 0,53 TWh duurzame elektriciteit in 2030 wil gaan opwekken.
Dame ademt frisse lucht in
Inwoners krijgen korting als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.
Bloemen
Door het inzaaien met inheemse bloemmengsels proberen we o.a. nieuwe bloemen en zaden toe te voegen, waarbij het idee is dat deze inheemse soorten vanzelf terug blijven komen in de komende jaren.
Als het aan het college van B&W ligt, komen er op het dak van de manege in Hulshorst zonnepanelen.