Elektrische deelauto


De gemeente Nunspeet heeft twee volledig elektrische deelauto's (Renault Zoƫ) die buiten kantoortijden voor iedereen beschikbaar zijn. Dit betekent minder CO2-uitstoot, minder autobezit en minder parkeerdruk. Het is voor iedereen een mooie manier om ervaring op te doen met elektrisch rijden.

Onze dagelijkse ritjes hebben grote invloed op onze CO2-uitstoot. Door elektrisch te rijden, verminderen we de CO2-uitstoot. Door het delen van auto's, is er minder behoefte aan een eigen (tweede) auto, meer ruimte op de weg en in de wijk. Met de komst van deze elektrische deelauto's zijn we als gemeente Nunspeet weer een stapje dichter bij het bereiken van onze Duurzaamheidsambitie: in 2050 een klimaatneutrale energievoorziening!

Tijdens kantooruren gebruiken gemeenteambtenaren de Renault ZOE van autodeelformule MyWheels.nl. In de avonduren en het weekend kun jij als inwoner of ondernemer de auto gebruiken. De gemeente maakt het met de deelauto's mogelijk om laagdrempelig ervaring op te doen met elektrisch rijden. Als je gebruik wilt maken van de deelauto's, krijg je na online aanmelden gemakkelijk toegang tot een van de auto's met je smartphone of OV-chipkaart. De auto's zijn buiten kantoortijden en in het weekend voor iedereen beschikbaar.

De elektrische auto's zijn te vinden achter het gemeentehuis aan de Ds. Huetlaan. Daar zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd voor het elektrisch laden. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat de Renault ZOE wordt geladen met lokale stroom.

Meer informatie en mogelijkheden om de auto's te reserveren.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail