Week van Duurzaamheid 2021

Van 8 tot en met 16 oktober 2021 is het de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam. Ontdek hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie.

Ook in onze gemeente is er volop aandacht voor deze duurzame week.

  • Proefrit elektrische auto: bij Nissan van de Bunte aan de Marconiweg kun je tijdens de Week van Duurzaamheid een elektrische auto uitproberen. Maak wel even een afspraak via (0341) 21 78 60.
  • Kledingruil in Nunspeet: op 8 oktober tussen 19.00 en 21.15 uur kun je (schone en nette) kleding die je je niet meer draagt, omruilen voor een ander kledingstuk dat je mooi vindt tijdens de kledingruil. Locatie: WOC Binnenhof, Colijnstraat 78.
  • Korting op Earth Tea: ontvang 20% korting op Earth Tea bij Phyllies Chocolat aan de Dorpsstraat 6. De theedoosjes zijn gemaakt van gerecycled papier en de theezakjes van afbreekbaar nylon.
  • Korting op het hele assortiment Compact Fruit: ontvang 20% korting op biologisch gekweekte fruitbomen die compact blijven (voor op uw balkon of in een kleine tuin). Bestel via www.compactfruit.nl en gebruik hiervoor de kortingscode DUURZAAM20.
  • Online workshop besparen en isoleren: kijk samen met anderen en een onafhankelijke adviseur welke kleine energiebesparende maatregelen je het beste kunt nemen. Met name geschikt voor huurders, maar ook voor eigenaren van een koopwoning. Meld je aan via weekvanduurzaamheid.nl.
  • Gratis check Duurzame Tuin: wil je weten hoe duurzaam jouw tuin is? Hoveniersbedrijf Stip checkt je tuin aan de hand van het NL Tuinlabel van NL Greenlabel en geef je tips om je tuin te verduurzamen. Plan een afspraak via (0577) 49 18 51 of mail naar info@hoveniersbedrijfstip.nl.

Weekmarkt

Op donderdag 14 oktober is er op de weekmarkt een speciale hoek ingericht - naast de ingang van het gemeentehuis - rondom het thema duurzaamheid. Haal gratis een buitenlamp op zonne-energie óf een energieverbruiksmeter af bij inlevering van de bon onderaan deze pagina. Er is een energiecoach aanwezig, die duurzaam advies geef en energiecoöperatie NunspeetEnergie vertelt je graag meer over de succesvolle zonnepanelenactie Zon op Nunspeet. In 2019 lieten 120 dakeigenaren via deze acte hun dak beleggen met zonnepanelen. Deze actie werd gewaardeerd met een 8,1 vanwege o.a. het onafhankelijke advies, persoonlijke contact en het meedenken. Daarom wordt nu een vervolg gegeven aan deze actie.

Elektrische deelauto

Op 14 oktober kun je tussen 8.00 en 13.00 uur een testrit maken in de elektrische deelauto. De gemeente Nunspeet bezit deze volledig elektrische deelauto, die tijdens kantooruren wordt ingezet als dienstauto voor de medewerkers. Buiten deze kantooruren, ’s avonds en in het weekend kan iedereen gebruikmaken van deze auto. Wil je meer informatie hierover? Kom dan naar de weekmarkt of kijk lees meer op deze website.

Kijk op weekvanduurzaamheid.nl voor alle activiteiten.

Week van de duurzaamheid flyer

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail