Nieuws

In de week van 22 maart ploft TFI – vitaler groen in opdracht van de gemeente Nunspeet de monumentale lindes aan de oostzijde van de Laan tussen de Bosweg en Park ’40-‘45. Onder zeer hoge druk wordt eerst lucht en vervolgens voeding met gezonde bacteriën, lava en actieve houtskool in de grond gespoten.
Energiebesparen hoeft niet moeilijk te zijn. Door eenvoudige maatregelen kunt u energie én geld besparen. Inwoners van onze gemeente kunnen gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, standby-stop en een bespaarladder. De actie wordt mogelijk gemaakt het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet.
De gemeente Nunspeet heeft zo’n 3.400 hectare natuur in eigen beheer. Ruim 2.000 hectare daarvan is bos. Bossen zijn een kostbaar bezit. Dit beseffen we nu eens te meer nu ons enige uitje de natuur is. Om het bos gevarieerd, aantrekkelijk en duurzaam te beheren, is onderhoud nodig.
Experimentele kunst in het bos? Daar lijkt het wel een beetje op... In het gemeentelijke bos van Nunspeet wordt geëxperimenteerd in Klimaatslim Bosbeheer.
Het succesvolle inkoopproject voor zonnepanelen van 2019, georganiseerd door NunspeetEnergie en de gemeente Nunspeet, krijgt een vervolg: Zon op Nunspeet II.
Dat ons klimaat verandert, is steeds vaker te merken: ondergelopen straten, uitgedroogde natuurgebieden, oververhitte ouderen en drinkwatertekort in hete zomers.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail