Dat lucht op

Inwoners krijgen korting als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.

Goede ventilatie in huis is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van je woning. Daarom zijn de Noord-Veluwse gemeenten waaronder Nunspeet en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam de ventilatiecampagne ‘Dat lucht op!’ gestart. Inwoners krijgen korting als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.

Per dag komt er veel vocht in onze woning vrij als we douchen, koken of wassen. Wanneer deze vochtige lucht niet naar buiten wordt afgevoerd of als er geen nieuwe verse lucht in huis komt, kunnen er veel problemen ontstaan zoals schimmels of gezondheidsklachten als hoofdpijn, hooikoorts, vermoeid- of verkoudheid. Daarom is ventileren erg belangrijk. Zeker in huizen die goed zijn geïsoleerd.

Als je je mechanisch ventilatiesysteem laat inregelen en elke 5-6 jaar laat schoonmaken, zorg je ervoor dat er goed geventileerd kan worden. Tijdens de ‘Dat lucht op’-campagne kunnen inwoners een bedrijf (naar keuze) hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken. Na de uitvoering van de werkzaamheden kun je de factuur uploaden op de website van Veluwe Duurzaam waarna je 35% van het bedrag teruggestort krijgt (maximaal 50 euro). Meer informatie over de campagne is te vinden op: veluweduurzaam.nl.

Dame ademt frisse lucht in

Dat lucht op, korting op je mechanische ventilatie via Veluwe Duurzaam

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail