Energiebesparing

Energiebesparende maatregelen helpen het verbruik van brandstoffen te verminderen. Dat kan door te isoleren of door slimmer gebruik te maken van energie. Maar je kunt ook besparen door gebruik te maken van producten die minder energie verbruiken, zoals verlichting, computers, televisies en een cv-installatie met een zuinig tot zeer zuinig energielabel. Als je die producten dan ook nog zo min mogelijk gebruikt, is de winst nog groter!

Een lagere energierekening

Als je minder energie verbruikt, hoef je ook minder te betalen. In de maandelijkse kosten is dit misschien bijna niet te merken, maar als je het over een jaar gezien allemaal bij elkaar optelt, kan het behoorlijk wat schelen.

  Een beter milieu

  Tijdens het produceren en het gebruiken van energie komen er CO2 (koolstofdioxide) en andere schadelijke stoffen vrij. Dit leidt tot luchtverontreiniging en te veel CO2 in de lucht draagt bij aan de opwarming van de aarde. Dit verandert ons klimaat en dat heeft weer gevolgen voor onze leefomgeving. Denk aan het stijgen van de zeespiegel en extremer weer, zoals hitte en stevige regenbuien met wateroverlast.

  Doelstelling Gemeente Nunspeet

  De gemeente Nunspeet maakt daarom werk van energiebesparing. Daarom wil de gemeentelijke organisatie in 2025 CO2-neutraal zijn. Bovendien streven we ernaar dat we als gemeente (dus met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties) 50% minder CO2 uitstoten dan in 1990.

  Energiebesparing: wat kun je zelf doen?

  Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

  We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

  Nunspeet Leeft Natuurlijk!

  Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

  Contact

  Nunspeet Leeft Natuurlijk

  (0341) 25 99 11

  Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

  Stuur ons een e-mail