Wat kan ik aan duurzaamheid doen als…

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail

Nieuws

In Nunspeet zijn in de afgelopen twee jaar 89 energieprojecten gerealiseerd. In 2021 lag dit aantal nog op 13. Het gaat dan om ‘zon op grote daken’ en het zonneveld bij de Kijktuinen.
Klusteam
In de afgelopen maanden zijn er zo’n 2.000 huishoudens benaderd om zich aan te melden voor het (gratis) bezoek van een klusteam.
Groepsfoto Ds. C. de Ridderschool
Vier weken lang gingen tien basisscholen op de Noord-Veluwe de strijd aan tegen oud textiel.
Afval wordt steeds beter gescheiden in Nunspeet, maar er is winst te behalen bij groente-, fruitafval en etensresten. Daarom deelt gemeente Nunspeet op 19 april tussen 14.00 en 17.00 uur gratis afvalbakjes uit op het marktplein.
Inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen zaterdag 25 maart 2023 gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe).
Kinderen Ds. C. de ridderschool
Van 20 maart tot en met 13 april 2023 vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel.