Klusteams helpen 700 huishoudens

In de afgelopen maanden zijn er zo’n 2.000 huishoudens benaderd om zich aan te melden voor het (gratis) bezoek van een klusteam.

Zo’n klusteam brengt - in overleg met de bewoner – kleine energiebesparende maatregelen in de woning aan. In totaal hebben al 700 huishoudens zich aangemeld. Het klusteam is tot de zomer aanwezig in de gemeente. Wie zich nog niet heeft aangemeld, maar wel in aanmerking denkt te komen, kan dit doen tot uiterlijk 31 mei 2023.

Klusbezoek

De huishoudens die de gemeente in beeld heeft, omdat zij bijvoorbeeld een bijstandsuitkering ontvangen of gebruikmaken van minimaregelingen, hebben de afgelopen maanden een (herinnerings)brief ontvangen om zich aan te melden. Een klusbezoek duurt zo’n 1,5 uur. Eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen worden gelijk opgepakt. Na afloop ontvangt de bewoner een kort verslag van het bezoek met daarin de maatregelen die genomen zijn en de (gedrags)maatregelen die nog mogelijk zijn. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen.

Aanmelden kan tot 31 mei

Inwoners die geen brief ontvingen of denken in aanmerking te komen, kunnen nog tot 31 mei contact opnemen via www.energieklus.nl/nunspeet of door te bellen met 010 - 318 00 51. Daarna stopt deze regeling.

Witgoedregeling

Uit inventarisatie onder de inwoners die gebruikmaakten van de klusteams blijkt dat er veel verouderd witgoed aanwezig is in woningen. Verouderd witgoed kost veel elektriciteit. Als vervolg op de inzet van klusteams kijkt de gemeente naar mogelijkheden om een witgoedregeling op te zetten, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Rijksoverheid, voor met name de doelgroep die dit het hardst nodig heeft. De gemeente werkt de regeling deze zomer verder uit. Na positief besluit van het college treedt de witgoedregeling dit jaar nog in werking.

Energiemaatje

Elke donderdag kunnen inwoners met financiële vragen tussen 10.00 en 12.00 uur terecht bij het Financieel Trefpunt in de bibliotheek in Nunspeet. In de even weken is daar ook een energiemaatje aanwezig die advies geeft hoe energie te besparen.

Klusteam

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail