Gratis compost als dank voor het scheiden van GFTe-afval

Inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen zaterdag 25 maart 2023 gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe).

Van GFTe-afval naar compost

In 2022 werd in de gemeente Nunspeet gemiddeld 155 kilo per persoon gescheiden GFTe-afval ingeleverd. De groente- en fruitschillen, overgebleven restjes rijst of aardappelen en tuinafval die inwoners in de groene container deden, zijn omgezet naar compost en groene energie.

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van bloemen en planten. Door GFTe-afval te scheiden is er minder CO2-uitstoot, zijn er minder kosten en worden grondstoffen hergebruikt.

Op = op

Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Nunspeet maximaal twee zakken per huishouden ophalen. De 40-literzakken worden van 8.00 tot 12.00 uur uitgedeeld op de gemeentewerf, Hullerweg 121 in Nunspeet. Wees er snel bij, want op = op.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail