Wat kan ik aan duurzaamheid doen als…

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail

Nieuws

Dame ademt frisse lucht in
Inwoners krijgen korting als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.
Bloemen
Door het inzaaien met inheemse bloemmengsels proberen we o.a. nieuwe bloemen en zaden toe te voegen, waarbij het idee is dat deze inheemse soorten vanzelf terug blijven komen in de komende jaren.
Als het aan het college van B&W ligt, komen er op het dak van de manege in Hulshorst zonnepanelen.
Dit voorjaar start de gemeente de meervoudig onderhandse aanbesteding voor de realisatie van de zonnestroominstallatie op het terrein van de voormalige Kijktuinen. De opdracht omvat het turn-key opleveren van een zonnestroom installatie ter grootte van 1.2 MWp op iets meer dan een hectare per 1 januari 2022.
Foto plant een boomactie
“Een groene en levende tuin maak je zelf!” Vanaf 1 maart 2021 kun je subsidie aanvragen voor je tuin. De gemeente Nunspeet doet samen met enkele andere gemeentes mee aan de Stimuleringsregeling. Binnen deze regeling kun je subsidie krijgen voor het klimaatbestendig maken van je tuin en daarmee van je omgeving.
Watt kun jij doen? Vraag de gratis bespaarset aan.
Energiebesparen hoeft niet moeilijk te zijn. Door eenvoudige maatregelen kunt u energie én geld besparen. Inwoners van onze gemeente kunnen gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, standby-stop en een bespaarladder. De actie wordt mogelijk gemaakt het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet.