Informatieavond over vergroenen tuin op 19 juni in Veluvine

Op woensdagavond 19 juni organiseert het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet een gratis informatieavond over vergroenen in Veluvine.

Voor inwoners kan het lastig zijn om te beginnen met vergroenen. Met de informatieavond helpt de gemeente Nunspeet inwoners op weg. Er zijn veel mogelijkheden als het om vergroenen gaat. Van 19.30 tot 21.30 uur informeert Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe inwoners over alle mogelijkheden om hun tuin en woning klimaatbestendiger te maken. Van grote tot kleine aanpassingen. Tijdens de avond krijgen bezoekers allerlei tips en tricks van experts op het gebied van vergroenen. Ook zijn er in de gemeente Nunspeet subsidies beschikbaar voor verschillende groene maatregelen. Tijdens de informatieavond vertelt het duurzaamheidsloket daarover. Ook zijn er lokale tuincoaches aanwezig die inwoners graag kosteloos helpen bij het vergroenen. 

Voordelen vergroenen

Het vergroenen van de tuin heeft veel voordelen. Planten en bomen maken een tuin koeler tijdens warme zomers. Ook zorgt groen in de tuin voor een natuurlijke waterafvoer. Dat helpt wateroverlast voorkomen na een enorme stortbui. Daarnaast heeft een groene tuin een gunstig effect op onze gezondheid en draagt het bij aan de biodiversiteit.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de gratis informatieavond op woensdag 19 juni via www.regionaalenergieloket.nl/nunspeet/informatieavond-vergroenen. De avond is in Veluvine (Jumbo zaal, F.A. Molijnlaan 186) van 19.30 tot 21.30 uur (inloop om 19.00 uur). 

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail