Eben Haëzerschool in Elspeet doet mee aan Textiel Race

Van 18 maart tot 11 april 2024 vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. De Textiel Race stimuleert inwoners om oud textiel in te leveren. Helpt u mee?

Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en de kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. In de gemeente Nunspeet doet de Eben Haëzerschool in Elspeet mee aan de Textiel Race.

Laat gratis textiel ophalen

De Textiel Race maakt het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk. Inwoners die in de buurt wonen van de Eben Haëzerschool kunnen textiel gratis thuis laten ophalen. Via de website www.textielrace.nl kunnen inwoners hun textiel aanbieden om te laten ophalen. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, gordijnen of handdoek. Inwoners die hun textiel online aanbieden, ontvangen kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Beter voor het milieu

De Textiel Race stimuleert inwoners om oud textiel in te leveren. Door textiel op de juiste manier in te leveren, kan textiel hergebruikt worden. Dat is goed voor het milieu. Ook hoeven er hierdoor minder mensen onder slechte omstandigheden te werken. Het ingezamelde textiel komt op een correcte manier bij gerenommeerde recyclers terecht.

Over de Textiel Race

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem in samenwerking met textielinzamelaar Climpex en Rova.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail