Gemeente Nunspeet deelt gratis compost uit op 23 maart

Op zaterdag 23 maart is het Compostdag. Net als voorgaande jaren deelt de gemeente Nunspeet daarom weer gratis compost uit op de gemeentewerf, Hullerweg 121.

Van GFTe-afval naar compost

Met de uitdeelactie bedankt de gemeente haar inwoners voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe). In 2023 werd in de gemeente Nunspeet gemiddeld 155 kilo per persoon gescheiden GFTe-afval ingeleverd. Van groente- en fruitschillen tot overgebleven etensresten en tuinafval. Dit afval is omgezet naar compost en groene energie.

Voordelen van compost

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van bloemen en planten. Door GFTe-afval te scheiden is er minder CO2-uitstoot, zijn er minder kosten en worden grondstoffen hergebruikt.

Op = op

Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Nunspeet maximaal twee zakken per huishouden ophalen. De 40-literzakken worden van 08.00 tot 12.00 uur uitgedeeld op de gemeen-tewerf, Hullerweg 121 in Nunspeet. Wees er snel bij, want op = op.
 

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail