Wat kan ik aan duurzaamheid doen als…

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail

Nieuws

Je woont fijn en bent tevreden met de buurt en de mensen om je heen. Het ligt dus voor de hand om hier zo lang mogelijk te blijven wonen. Zeker als je je huis energiezuiniger kunt maken. Met de Toekomstbestendig Wonen Lening is dat mogelijk.
Sedum dak
Hoe kan ik mijn gevel isoleren? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam, geeft hier uitleg over.
Het gemeentehuis van Nunspeet wordt in 2022 een stuk duurzamer. Medio oktober starten Hellebrekers en Tieluk met de vervanging van de cv-installatie. Doordat de huidige cv-ketels aan vervanging toe waren, had de gemeente het voornemen om deze te vervangen door een duurzamere variant.
Week van de duurzaamheid flyer
Van 8 tot en met 16 oktober is het de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam. Ontdek hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie.
Zonnepanelen in een zonnebloemveld
Afgelopen jaar besloot de gemeenteraad om als pilot - onder voorwaarden - derden de ruimte te geven voor het ontwikkelen van een zonneveld van maximaal twee hectare.
Afbeelding nieuws energiestrategie
De Noord-Veluwse gemeenteraden, Provinciale Staten en het waterschap hebben de Regionale Energiestrategie (RES) vastgesteld en op 9 juli aangeboden bij het Nationaal Programma RES. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Noord-Veluwe. In de RES staat hoe de regio 0,53 TWh duurzame elektriciteit in 2030 wil gaan opwekken.