Wat kan ik aan duurzaamheid doen als…

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail

Nieuws

Op 2 en 3 maart ploft TFI – vitaler groen in opdracht van de gemeente Nunspeet de monumentale lindes aan de westzijde van de Laan tussen de Brinkersweg en Secretaris Boerhoutweg. Onder zeer hoge druk wordt eerst lucht en vervolgens voeding met gezonde bacteriën, lava en actieve houtskool in de grond gespoten.
Wie tussen 14 februari en 31 juli 2022 één of meerdere energiebesparende producten bij de bouwmarkt koopt, kan een deel van zijn aankoopbedrag terugkrijgen via Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet.
Je woont fijn en bent tevreden met de buurt en de mensen om je heen. Het ligt dus voor de hand om hier zo lang mogelijk te blijven wonen. Zeker als je je huis energiezuiniger kunt maken. Met de Toekomstbestendig Wonen Lening is dat mogelijk.
Sedum dak
Hoe kan ik mijn gevel isoleren? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam, geeft hier uitleg over.
Het gemeentehuis van Nunspeet wordt in 2022 een stuk duurzamer. Medio oktober starten Hellebrekers en Tieluk met de vervanging van de cv-installatie. Doordat de huidige cv-ketels aan vervanging toe waren, had de gemeente het voornemen om deze te vervangen door een duurzamere variant.
Week van de duurzaamheid flyer
Van 8 tot en met 16 oktober is het de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam. Ontdek hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie.