Nieuws

Sedum dak
Hoe kan ik mijn gevel isoleren? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam, geeft hier uitleg over.
Het gemeentehuis van Nunspeet wordt in 2022 een stuk duurzamer. Medio oktober starten Hellebrekers en Tieluk met de vervanging van de cv-installatie. Doordat de huidige cv-ketels aan vervanging toe waren, had de gemeente het voornemen om deze te vervangen door een duurzamere variant.
Week van de duurzaamheid flyer
Van 8 tot en met 16 oktober is het de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam. Ontdek hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie.
Zonnepanelen in een zonnebloemveld
Afgelopen jaar besloot de gemeenteraad om als pilot - onder voorwaarden - derden de ruimte te geven voor het ontwikkelen van een zonneveld van maximaal twee hectare.
Dame ademt frisse lucht in
Inwoners krijgen korting als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.
Bloemen
Door het inzaaien met inheemse bloemmengsels proberen we o.a. nieuwe bloemen en zaden toe te voegen, waarbij het idee is dat deze inheemse soorten vanzelf terug blijven komen in de komende jaren.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail