Week van Duurzaamheid 2022

Van 8 tot en met 15 oktober is de Week van Duurzaamheid, georganiseerd door het duurzaamheidsloket van o.a. de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam.

Tijdens deze week kun je ontdekken hoe makkelijk en leuk duurzame alternatieven zijn door bijvoorbeeld het bijwonen van een workshop of gebruikmaken van een kortingsactie. Ook in onze gemeente is er volop aandacht voor deze week. Kijk op www.weekvanduurzaamheid.nl voor alle activiteiten.

  • 25% korting op een regenton: wie in de Week van Duurzaamheid een regenton koopt bij Groenrijk ontvangt 25% korting. Regentonnen zijn belangrijk als je je tuin duurzaam wilt inrichten. Vang hiermee regenwater op en gebruik 'm om je tuin water te geven.
  • 20% korting bij Vinke Kwekerij: bij VINKE worden kleine fruitbomen op duurzame wijze gekweekt: Compact Fruit. Tijdens de Week van Duurzaamheid ontvang je 20% korting op het gehele assortiment! Bezoek www.minifruitbomen.net.
  • Gastles zaadbommetjes maken: zaadbommetjes zijn kleine balletjes van aarde, klei en bloemzaadjes. In het voorjaar komen de bloemetjes uit. Dat is niet alleen heel mooi om te zien, maar ook fijn voor de bijtjes. Deze gastles is geschikt voor basisschoolleerlingen van groep 4, 5 en 6. Een medewerker van Veluwe Duurzaam komt langs in de klas.
  • Korting op een Bio Zuurkool Pakket: biologisch landbouwbedrijf De Grote Wiede in Hulshorst biedt haar biologische zuurkoolpakket aan met korting. Bestel je pakket en haal het af op woensdag 12 oktober vanaf half 4 op Zorgboerderij de Grote Wiede, Rijnvis 46.
  • Webinar (hybride) warmtepomp: kijk 13 oktober naar de webinar 'Verwarmen met een (hybride) warmtepomp - wanneer is jouw woning er klaar voor?' Er is ook ruimte om eigen vragen te stellen. Meld je aan via www.weekvanduurzaamheid.nl.

Weekmarkt

Donderdag 13 oktober is op de weekmarkt een stand ingericht rondom het thema duurzaamheid. Hier kun je terecht voor meer informatie over subsidies en advies voor uw woning. Print deze bon, lever 'm in en ontvang een gratis oplaadtimer of energieverbruiksmeter.

Elektrische deelauto

Op de weekmarkt kun je ook een gratis testrit plannen met de elektrische deelauto op donderdag 20 oktober. Gemeente Nunspeet bezit twee elektrische deelauto's, die tijdens kantooruren worden ingezet als dienstauto voor de medewerkers. Buiten kantooruren, 's avonds en in het weekend kan iedereen gebruikmaken van deze auto's. Wil je meer informatie hierover? Kom dan naar de weekmarkt of bezoek de pagina over elektrische deelauto's

Week van duurzaamheid-poster wordt vastgehouden

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail