Toekomstbestendig Wonen Lening ook beschikbaar voor VvE’s

De Toekomstbestendig Wonen Lening is nu ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Dat heeft het college van B&W van de gemeente Nunspeet besloten.

Op deze manier kunnen bijvoorbeeld eigenaren van appartementen aan de slag met duurzame maatregelen aan gemeenschappelijke delen van het gebouw. Hiermee is de gemeente Nunspeet een van de eerste gemeenten in Nederland waar deze lening ook voor VvE’s is. 

Duurzame maatregelen

De Toekomstbestendig Wonen Lening is een lening met een lage rente voor woningeigenaren. De lening is voor duurzame maatregelen in huis om energie te besparen. Ook kunnen inwoners de lening gebruiken voor aanpassingen om ook op latere leeftijd langer thuis te blijven wonen.

Meer inwoners komen in aanmerking voor de lening

Met de uitbreiding van de lening voor VvE’s wordt het voor nog meer inwoners aantrekkelijker om hun woning te gaan verduurzamen en aan te passen voor later. Wethouder Jaap Groothuis: “We willen dat zoveel mogelijk inwoners zelf aan de slag kunnen met het duurzamer maken van hun huis. Het is mooi dat nu ook VvE’s deze lening kunnen gebruiken en hierdoor makkelijker aan de slag kunnen.” Voor huurders is er in Nunspeet de duurzaamheidslening, zodat er nu voor elke inwoner een leenvorm beschikbaar is.

Samenwerking met provincie Gelderland

Voor de Toekomstbestendig Wonen Lening werkt de gemeente samen met de provincie Gelderland. De provincie en de gemeente betalen allebei de 50% van het geld dat nodig is voor deze lening. Lees hier meer over de Toekomstbestendig Wonen Lening VvE's.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail