Zo ga je koel de zomer in

Hoe houd je je huis en tuin koel in deze warme dagen? Weet je bijvoorbeeld dat het in een groene tuin wel een paar graden koeler is dan in een betegelde tuin?

Verkoelende tips

#Tip 1 - Maak je eigen duurzame airco

Een ventilator verbruikt minder energie dan een mobiele airco, maar je kunt hetzelfde verkoelende effect van een airco krijgen door een paar flessen bevroren water voor je ventilator te zetten.

#Tip 2 - Zet apparaten die hitte afgeven uit

Schakel zoveel mogelijk apparaten uit. Ook elektronische apparaten die stand-by staan, geven warmte af. Daarnaast kun je ook beter niet te lang koken of een ovengerecht maken.

#Tip 3 - Verkoel jezelf met een beetje water

Doe je voeten in een voetenbadje om je lichaam af te laten koelen. Koud water op je polsen, gezicht en 'slapen' heeft hetzelfde effect, omdat hier veel aders lopen.

#Tip 4 - Sproei je tuin in de ochtend of avond

Dat zijn de beste momenten voor je tuin tijdens warme dagen. Sproei je overdag als de felle zon schijnt? Dan verdampt het water snel. Ook zorgen de druppeltjes water op de bladeren - in combinatie met de zon - ervoor dat het blad verbrandt.

Wil je regenwater opvangen in je tuin? Of wil je meer planten in je tuin? De tuincoaches helpen je graag verder met praktische tips. En wil je eens van gedachten wisselen over kleine, energiebesparende maatregelen in huis? Een energiecoach kijkt graag met je mee. Hij/zij geeft handige tips waar je weer mee verder kunt.

Vraag gratis een gesprek aan via het duurzaamheidsloket van de gemeente op veluweduurzaam.nl.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail