Webinars over isoleren van je woning

Hoe kan ik mijn gevel isoleren? En is er ook subsidie voor het isoleren van mijn dak? Het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet, Veluwe Duurzaam, geeft hier uitleg over.

 

Veluwe Duurzaam organiseert een tweetal webinars op 10 februari 'Hoe isoleer ik mijn gevel?' en 17 februari 'Hoe isoleer ik mijn dak?'. Meld je aan via de website veluweduurzaam.nl/webinar.

Groene daken

Naast inpandige isolatie is het ook, zeker bij platte daken, mogelijk de isolatie aan de buitenkant aan te brengen en wel door middel van het aanleggen van een groen dak. Naast dat een groen dak heerlijk de warmte binnenhoudt in de winter werkt de isolatie ook prima in de zomer en zorgt voor een aangename verkoeling en isolatie. Maar een groen dak doet zoveel meer:

  • Het is een prima waterbuffer.
  • Het is een verbetering van de biodiversiteit.
  • Door de verkoeling in de zomer leveren de zonnepanelen (als ze erop liggen) een aanzienlijk hoger rendement op.
  • Het dakleer gaat minimaal twee keer langer mee waardoor je niet zo snel aan nieuwe bouwmaterialen hoeft te denken.

Kortom: als het mogelijk is op uw dak levert het op termijn geld op. De startinvestering kost wel wat, maar wist u dat de gemeente Nunspeet een forse subsidie heeft voor het aanleggen van deze groene daken? Kijk voor meer informatie op de website van Veluwe Duurzaam: veluweduurzaam.nl

Sedum dak

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail