Watt kun jij doen?

Energiebesparen hoeft niet moeilijk te zijn. Door eenvoudige maatregelen kunt u energie én geld besparen. Inwoners van onze gemeente kunnen gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, standby-stop en een bespaarladder. De actie wordt mogelijk gemaakt het duurzaamheidsloket van de gemeente Nunspeet.

De producten in de bespaarset zijn onderdeel van de bespaarladder. Een bespaarladder is een checklist met kleine energiebesparende maatregelen die je kunt afvinken. De eerste maatregel is een halogeenlamp vervangen door een ledlamp. Dit zorgt al snel voor 
85 procent minder stroomverbruik. Bijkomend voordeel is dat ledlampen niet warm worden en ook mooi licht geven. 

De tweede maatregel op de bespaarladder is een standby-stop. Hiermee wordt sluipverbruik aangepakt. Een aantal apparaten in huis verbruiken nog stroom, terwijl ze 'uit' lijken te staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij (oudere) televisies. Met een standby-stop kun je gemakkelijk de stroom van het apparaat afsluiten, voorkom je sluipverbruik en kun je ongeveer 75 euro per jaar besparen. 

Inwoners kunnen via veluweduurzaam.nl gratis de bespaarset met ledlamp, standby-stop en bespaarladder aanvragen. De sets worden kosteloos verzonden (op=op).

De bespaarsets worden ingepakt door medewerkers van het dag-bestedingsproject van zorgorganisatie Careander. De sets worden bezorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post (een postbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt). Met deze actie willen Veluwe Duurzaam en de gemeenten ook lokale sociale ondernemers ondersteunen.

Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van onder andere de gemeente Nunspeet waar inwoners terecht kunnen met onafhankelijk advies en informatie over verduurzaming van huis en omgeving. 

Watt kun jij doen? Vraag de gratis bespaarset aan.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail