Succesvolle bijeenkomst project bedrijventerreinaanpak

Afgelopen woensdag vond de afsluiting van het onderzoek bedrijventerreinaanpak plaats in Veluvine. Ruim vijftig lokale ondernemers lieten zich informeren over de opgehaalde onderzoeksresultaten.

Zo liggen er veel kansen voor collectieve projecten zoals 'Zon op dak' waarbij ondernemers hebben aangegeven dat er ruim 63.000 m2 dakoppervlak beschikbaar is. Daarnaast is er een grote behoefte aan laadpalen; een inventarisatie laat zien dat de aankomende vijf jaar ruim 300 laadpalen noodzakelijk zijn om de bedrijfsvoering van de ondernemers te ondersteunen. Er zijn idee├źn voor een laadplein op verschillende bedrijventerreinen.

Er werd die middag gesproken over mogelijkheden om duurzame opgewekte energie aan elkaar door te kunnen leveren, constructies om een energie bv te onderzoeken, pijnpunten en inventieve oplossingen rondom stroomvoorziening, de oproep om een Green Deal af te sluiten met belangrijke stakeholders zoals Liander, gemeente Nunspeet, Bedrijvenkring Nunspeet, Nunspeet Energie, Provincie Gelderland en de Rabobank.

Al met al een geslaagde middag. De aangestelde parkmanager kan op de bedrijventerreinen aan de slag met enkele collectieve projecten.

Uitslag mentimeter

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail