Nieuwe subsidie zonnepanelen zakelijke gebruikers

Voor zakelijk gebruikers komt er per 4 januari 2021 een extra subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Het gaat om de vernieuwde ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing.

Een zonnepaneleninstallatie van een zakelijke gebruiker, school en vereniging, komt vanaf januari in aanmerking voor subsidie zodra deze een vermogen heeft van ten minste 15 kilowattpiek en maximaal 100 kilowattpiek (circa 50 – 300 panelen). Daarnaast moet de installatie aangesloten zijn via een kleinverbruikersaansluiting van 3*80 ampère. De subsidie bedraagt 125 euro per kilowattpiek. In de praktijk is dit circa 25% van de aanschafwaarde.

Een subsidieaanvraag wordt afgewezen wanneer het totale netto-elektriciteitsverbruik via de aansluiting waarop de pv-installatie wordt aangesloten minder dan 50.000 kilowattuur per jaar bedraagt. De subsidieverlener vindt het dus van de belang dat de opgewekte stroom over het jaar gezien ook door de aanvrager wordt gebruikt.

Meer informatie en aanvragen: rvo.nl.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail