Laat je inspireren tijdens Week van Duurzaamheid

Van 7 tot en met 14 oktober 2023 is het de Week van Duurzaamheid in regio Noord Veluwe. Dit is een week vol leuke en informatieve activiteiten die het belang van duurzaamheid laten zien en je inspireren om duurzamer te leven. Kom en laat je inspireren, want er valt veel te beleven!

Energiecoach op de markt

Ook gemeente Nunspeet doet mee aan Week van Duurzaamheid. Zo kun je in gesprek met een lokale energiecoach van Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe. Zij staan op donderdag 12 oktober tussen 08.00 en 13.00 uur op de marktin Nunspeet. Ga in gesprek over maatregelen of ontvang verrassende tips om energie te besparen. Hierdoor daalt je energierekening. Dat is ook fijn voor de portemonnee!

Korting op duurzame mestkorrels

Naast activiteiten zijn er ook lokale acties. Zoals bij de Schaapskudde Elspeter Heide. Daar krijg je tussen 7 en 15 oktober 20% korting op wolmestkorrels. Sinds dit jaar verwerken zij restwol tot duurzame mestkorrels. De wolmestkorrels bestaan voor 100% uit de wol van Veluws heideschapen en zijn te gebruiken in de (moes)tuin en in plantenbakken en -potten. Een super lokaal, natuurlijk en duurzaam product! De wolmestkorrels zijn te bestellen via de webshop en op afspraak af te halen bij de schaapskooi, Stakenbergweg 6 te Elspeet.

Gratis webinar voor inwoners

Voor geïnteresseerde bewoners die niet weten waar ze moeten beginnen, is er een gratis online webinar op maandag 9 oktober 2023, van 19:30 tot 20:30 uur. Tijdens deze online bijeenkomst, georganiseerd door Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe, leer je meer over klimaatadaptatie. Je ontdekt hoe je met diverse aanpassingen beter bestand bent tegen bijvoorbeeld extreme droogte of hitte en wateroverlast. Doe mee en leer hoe je actief kunt bijdragen aan klimaatadaptatie! Je kunt je aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden online bijeenkomst Klimaatadaptatie

Overzicht van alle activiteiten

De activiteiten worden georganiseerd door de gemeenten, lokale initiatieven en bedrijven. Neem een kijkje op www.dlnv.nl voor alle andere activiteiten en plannen in de regio.

Energie- en tuincoaches helpen je graag!

Naast alle activiteiten en acties tijdens de Week van Duurzaamheid kun je ook altijd een gratis coachgesprek inplannen met een lokale energie- of tuincoach van Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe. Een energiecoach komt vrijwillig langs om je te helpen met jouw vraag rondom energiebesparing. Een tuincoach kan je helpen met vragen op het gebied van vergroenen. Plan een afspraak in via www.dlnv.nl.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail