Immanuel doet mee aan Textiel Race

De Textiel Race, een educatief project waarbij scholen de strijd aangaan met het inzamelen van textielafval en zich bewust worden over circulariteit. Voor Nunspeet doet de Immanuelschool mee.

De gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek organiseren in samenwerking met textielinzamelaar Sympany de Textiel Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met textielafval combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel. De insteek van de Textiel Race is het inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken. Voor de gemeente Nunspeet doen de groepen 6, 7 en 8 van de Immanuelschool mee. Hebt u kapot of oud textiel liggen? Denk aan oude gordijnen, handdoeken of kapotte kleding? Meld dit dan aan via textielrace.nl.

De Textiel Race

Tien basisscholen op de Noord-Veluwe gaan vier weken lang de strijd aan met oud en kapot textiel. Daar draait de Textiel Race om. Tijdens de race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen. Na de gastles door gedreven experts van afgelopen dinsdag zijn de scholieren klaar om daadwerkelijk hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Dit door in de hierop volgende weken zoveel mogelijke oud en kapot textiel in te zamelen of te repareren. Ook buurtbewoners kunnen de kinderen helpen! Buurtbewoners kunnen hun textiel namelijk aan bieden op www.textielrace.nl. Leerlingen komen het textiel dan aan huis ophalen.

Een betere wereld, begint in je kledingkast

Het inzamelen van textiel kan nog stukken beter. Per jaar belandt er tien kilo textiel per Nederlander in de restcontainer en wordt verbrand. Of de kleding blijft jaren in onze kasten hangen zonder dat we deze aantrekken. Zonde! Want onze kleding kan vaak prima hergebruikt of gepareerd worden. Textiel dat wel wordt ingezameld in inzamelcontainers raakt bovendien vaak vervuild doordat mensen vies en nat textiel in de container gooien. Daarom creƫert de Textiel Race bewustzijn over het belang van recycling en hergebruik bij kinderen en hun omgeving.

De Textiel Race Noord-Veluwe vindt plaats van 14 maart tot 7 april.De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Elburg. Zij zorgen er samen met Sympany voor dat het ingezamelde textiel goed terecht komt en goed gerecycled of hergebruikt wordt.

Immanuelschool

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail