Gratis tuinadvies voor inwoners

Inwoners van o.a. de gemeente Nunspeet kunnen een beroep doen op een groep enthousiaste tuincoaches. Een tuincoach is een vrijwilliger die samen met de bewoner een rondje door de tuin loopt.

Er wordt gekeken naar de wensen en vragen van de bewoner en de mogelijkheden die er zijn in de betreffende tuin. Aan de tuintafel geeft de coach vervolgens praktische tips en informatie waarmee de bewoner aan de slag kan. Zo kan de tuincoach tips geven over een groene tuin en hoe het regenwater opgevangen kan worden in de tuin zonder dat het wateroverlast geeft.

Al deze coaches hebben een training gevolgd waarin zij dieper zijn ingegaan op thema‚Äôs als het aanpassen van de tuin op het veranderende klimaat, regenwater opvangen en biodiversiteit. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de diverse subsidiemogelijkheden voor de tuin. 

Gratis een gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos een gesprek aanvragen via Veluwe Duurzaam, het duurzaamheidsloket van o.a. gemeente Nunspeet, waar inwoners terecht kunnen voor onafhankelijk advies over verduurzaming van huis en omgeving. 
Een tuincoach aanvragen kan via de website veluweduurzaam.nl.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail