File op het net: hoe bedrijven kunnen helpen

TenneT, Liander en Stedin organiseren op 27 juni een webinar voor bedrijven om inzicht te geven in flexibel elektriciteitsvermogen.

Bent u eigenaar van een bedrijf in de gemeente Nunspeet? Dan heeft u wellicht ‘flexvermogen’. Door een deel van dit ‘flexvermogen’ vrij te laten vallen kan het elektriciteitsnet ontlast worden en ruimte gecreëerd worden. Dat is hard nodig, want ook in Gelderland is sprake van netcongestie (filevorming op het elektriciteitsnet). Momenteel worden nieuwe aanvragen voor transportcapaciteit van grootverbruik klanten op een wachtlijst gezet. Daarom zoeken de netbeheerders bedrijven die flexibel elektriciteitsvermogen willen inzetten. Daarmee kan worden voorkomen dat het net in Gelderland, Utrecht en de Flevopolder langdurig ‘op slot’ gaat voor alle nieuwe klanten en uitbreiding van de bestaande klanten.

Webinar voor bedrijven op 27 juni

Omdat de hulp van bedrijven hard nodig is, organiseren TenneT, Liander en Stedin op dinsdag 27 juni van 14.00 tot 15.30 uur een gratis webinar. Aan de hand van concrete voorbeelden krijgt u inzicht in flexibel vermogen. Ook geven zij aan hoe u het flexibel vermogen kunt vergroten. Wilt u het webinar bijwonen? Schrijf u hier in voor de online bijeenkomst Aanpak netcongestie in Flevoland, Gelderland en Utrecht.

Gemeente Nunspeet & duurzaamheid

We streven er gezamenlijk naar om voor 2050 de CO2-teller op nul te zetten en de biodiversiteit te verbeteren. Waar mogelijk dragen we zelf zorg voor de afname. Daarnaast bieden wij handvatten voor onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om hen te inspireren en te stimuleren bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Nunspeet Leeft Natuurlijk!

Lees meer over Nunspeet Leeft Natuurlijk

Contact

Nunspeet Leeft Natuurlijk

(0341) 25 99 11

Markt 1, 8071 GJ Nunspeet

Stuur ons een e-mail